Welkom

Het smartlappenkoor Bekaf werd op 18 juni 1997 in Grave opgericht. Een aantal mensen wilden een koor oprichten waar gezelligheid de hoofdfactor was en de zangkunst op de tweede plaats kwam. We hadden het plan om met dertig mensen te beginnen, maar door het grote aantal aanmeldingen moesten we dat plan echter laten varen en zijn we gestart met veertig leden. Omdat de wachtlijst te lang werd is deze grotendeels weggewerkt door het ledental te verhogen tot zestig leden. Het koor bestaat op dit moment uit zestig leden en twee muzikanten.

Omdat het niet noodzakelijk was de verenigingsvorm aan te gaan, hebben we de losse structuur van een aantal mensen die gezellig willen zingen.

Het doel van het koor is drieledig

  • - Het middels het zingen van gemakkelijk toegangbare liedjes, die in de volksmond smartlap heten, een gezellige zangavond te hebben.
  • - Door op non profit basis op te treden in bejaardenhuizen, op smartlappenfestivals en andere gelegenheden, anderen een plezierige avond of middag te bezorgen.
  • - Door het zingen van oude smartlappen van o.a. Koos Speenhof, Willy Derby, Louis Davids, De Zangeres Zonder Naam enz. er voor zorgen dat deze liedjes niet in de vergetelheid raken.

Het koor heeft iedere even week een openbare repetitie op woensdag en is vrij toegankelijk voor niet-leden, die middels een meezingmap mee kunnen zingen en een gezellige avond hebben.

Het koor organiseerde twaalf jaar geleden voor de eerste keer een smartlappenfestival. Door elk jaar de organisatie te verbeteren, is het festival uitgegroeid tot het grootste festival dat op deze wijze in Nederland wordt georganiseerd.
Om dit festijn tot een groot succes te maken werken er meer dan 100 vrijwilligers mee. Het festival met 34 koren en ruim 1400 zangers en zangeressen wordt gehouden in de oude binnenstad van Grave en was tot nu een fantastische gebeurtenis.

Copyright © 2018Smartlappenfestival Bekaf.
All Rights Reserved.